De in Utrecht geboren Martijn Fokko Rozenboom woont in Maarssen en volgde een automotive-opleiding aan het Iva Driebergen. Eerst werkte hij zich bij Broekhuis Training op tot verkoopdirecteur, daarna gaf hij leiding bij Intersport Megastore in Houten.
Rozenboom werd in 2010 persoonlijk failliet verklaard, maar het faillissement werd een jaar later opgeheven wegens gebrek aan baten. Hij is en was als “bedrijvendokter” betrokken bij een hele reeks faillissementen, zoals van Free record Shop, McGregor, Gaastra, Steve Madden, Supertrash, Steps, Miss Etam, Claudia Sträter, Invito, Drakenborch Consulting, Broekhuis Training en Zydante, Op=Op Voordeelshop, Dungelmann, Hermans, Pro Sport en modeketen Hartman en Hartman en Sandwich.
Zijn holding Highlands Retail Houten B.V. werd 8 mei 2012 failliet verklaard. Die onderneming zette in 2011 nog 1,8 miljoen euro om. Zijn Zwitserse entiteit NXT Fashion en investeringsgroep FLV (voorheen Highlands Management B.V.) Yasha en Sharim Elzas en Rens van de Schoor als investeerders. Met zijn Highlands-holding nam Rozenboom in 2014 de exclusieve modewinkels van John en Vera Hartman in Amsterdam over. Rozenboom wilde Free Record Shop in 2014 ook in zijn geheel overnemen, maar dat mislukte. Met schoenenzaak Hermans aan het Utrechtse Oudkerkhof lukte een doorstart in 2019 tijdelijk wel, nadat overkoepelend bedrijf Dungelmann in 2019 failliet ging, destijds het moederbedrijf van Hermans Schoenen. Rozenboom’s rechterhand Selwyn Moonen werd zaakwaarnemer tot de zaak in september 2023 alsnog moest sluiten. De eigenaren van de schoenenzaak in Utrecht zagen geen toekomst meer voor de winkel en sloten na 117 jaar de deuren. De schoenenwinkel opereerde in het hogere segment met Britse en Italiaanse topmerken als Santoni, Crockett & Jones, Tod’s, Saint Crispin en Harris in het assortiment. De zaak werd in 1906 opgericht door de zusjes Hermans en groeide uit tot een bekend fenomeen in Utrecht. Ook G.A.M. Wholesale /ST.art dat bestuurd wordt door Tim Everts maakt onderdeel uit van zijn investeringsvehicles.
Rozenboom vroeg voor zijn NXT Fashion op 21 december 2020 surseance van betaling aan voor het distributiecentrum en het shared service center. Patrick van der Borden, die commercieel directeur was bij NXT Fashion verliet het bedrijf, evenals managing director Richard Turk. Er werkten in totaal 116 mensen bij deze twee onderdelen.
Voor Miss Etam, Expresso, Claudia Sträter, Steps en Promiss van het failliete FNG betaalde hij in 2022 ruim 7,8 miljoen euro. Een deel van dat bedrag werd terugverdiend met de verkoop van Claudia Sträter, Expresso en Promiss. Wie de overname via Rozenboom’s Nxt Fashion financierde laat zich raden. Nxt Fashion sloot vervolgens 28 winkels en liet 200 medewerkers, van de bijna 1500 in totaal, vertrekken. Bij Expresso gingen vijftien winkels dicht. Hij sloot ook de winkels van Steps en maakte hiervan een online verkoopkanaal. Van vijf Claudia Sträter-filialen (Amsterdam, Breda, Eindhoven en Enschede) sloot hij ook de deuren net als van vijf Miss Etam winkels (Almelo, Almere, Diemen, Groningen en Alkmaar). Zeker dertig filialen van Miss Etam werden in totaal gesloten, en het personeel van de filialen die nog wel open bleven kregen in de eerste instantie geen loon, het hoofdkantoor was onbereikbaar en er kwam geen nieuwe collectie meer binnen. Zelfs de afvalcontainers werden niet meer opgehaald. Het personeel en de vakbonden dreigden met een nieuw faillissement als Rozenboom niet met het salaris over de brug kwam en dat hielp. De medewerkers kregen een voorschot en de rest volgde later alsnog. Ook over januari kreeg het personeel van Miss Etam en Steps geen salaris. NXT Fashion deed vergeefs een beroep op de NOW-regeling. Zij wilden 8 februari 2021 het faillissement aanvragen maar Rozenboom vroeg surseance van betaling aan en ging vervolgens 17 februari 2021 toch failliet op eigen verzoek. Het ging hierbij natuurlijk uitsluitend om de B.V.’s waar het personeel onder viel. De overige onderdelen van NXT Fashion wist hij buiten de faillissementen te houden. Curator Nils Reerink noemt het handelen van Martijn Rozenboom, die de winkelketens in 2020 overnam onrechtmatig. Daarom houdt hij Rozenboom aansprakelijk voor de faillissementstekorten met een totaal van ongeveer 4,5 miljoen euro. Eerder beklaagde vakbond AVV zich al over het opknippen van het bedrijf in allerlei bv’s, om vervolgens het deel met personeel failliet te laten gaan. Als hoofdbestuurder van de Nederlandse holding NXT Group wordt Rozenboom ‘onrechtmatig handelen’ verweten. In een gezamenlijke verklaring lieten Rozenboom en Reerink weten dat ze hun geschil voorleggen aan de rechter.
Martijn Rozenboom onderhandelde vergeefs met de curator over een doorstart van de failliete textielwinkelketen van Jan Sikkes. Het bedrijf verwachtte ‘een omvangrijk verlies’ voor 2022 en zag geen kansen meer het bedrijf zelf nog winstgevend te exploiteren. Nadat Rozenboom met de curator en het personeel van Jan Sikkes gesprekken voerde, haakte hij af. In juli 2023 wist hij de hand te leggen op de voorraden van het failliete Score.
Rozenboom wilde ook de voorraad uit het faillissement van Sandwich Fashion Company. In november 2019 vroeg het moederbedrijf Veldhoven International B.V. faillissement aan en werd deze ook uitgesproken. Twee weken later werd bekend dat Sandwich een doorstart maakt in Nederland en Duitsland. Het nieuwe doorgestarte bedrijf (onder de naam Sandwich Fashion Group)vroeg in april 2020 ook faillissement aan. Het bedrijf startte door als Sandwich Fashion Company met een kleinere collectie en verminderde levermomenten. De curator had een juridisch geschil met de oprichtersfamilie Veldhoven. Sandwich, diende een verzoek in bij de rechtbank van Overijssel om de voorraad van 250.000 stuks onderhands te kunnen verkopen aan vennootschap Team SW. Deze vennootschap is sinds afgelopen maart de licentiehouder van het merk Sandwich. De onderhandse verkoop van de voorraad werd door de curator afgewezen omdat de verkoopsom te laag was en dit daarom niet in het belang van de schuldeisers is. De rechter stelde de curator in het gelijk en noemt de 160.000 euro die werd geboden voor de voorraad ‘niet acceptabel’. De verkoopwaarde van de voorraad werd namelijk op 2,5 miljoen euro geschat. De enige andere potentiële koper tot 14 april was Martijn Rozenboom.